Höstens städdag 3 november 2018!

Med cirka en tredjedel av löven kvar på träden snyggades Segeltorps snyggaste gård upp under den ganska sköna lördagen. Valet av datum – Allhelgonahelgen – gjorde att viss frånvaro registrerades. Men uppslutningen var ändå väldigt god!

Den varma sommaren och avsaknaden (?) av frostnätter kan vara anledningen till att massor av löv fortfarande hade valt att stanna på grenarna i stället för att bli uppkrattade av flitiga gårdskarlar och -kvinnor.

Kan det vara så att det är farsdagshelgen som är hemligheten bakom rena träd och färdigfallna löv? Det får tiden utvisa och bli vägledande inför kommande höstar.

Cilla och Nicklas mat var som vanligt ledstjärnan på städdagen. Inför nästa gång, i vår, har Cilla ett förslag på att göra samma mat till såväl vuxna som barn. Varför ska de äta korv med bröd, frågar hon sig. Speciellt när det finns så god och nyttig mat som den majssoppa med hett krämigt nybakat bröd fyllt av jalapeños och cheddar. Mumma, som passar såväl gammal som ung.

De på gården senaste inflyttade, Anna och Johan med familj, var nöjda med första städdagen. ”Ett sätt att känna sig mer hemma i området och kul att få träffa andra grannar”. Johan som, trots relativt nysträckt ”gubbvad”, såg till att samtliga garagetak sopades rena från gamla förmultnade löv och mossa, tog också ansvaret för att klippa ner farliga och fula grenar över samma garagetak. Hans jobb i kombination med bland annat nyinstallerad fuktspärr på sopstationen, upprätad gångväg och rensade plattor, nytt virke i sandlådan och genomgång av dungen medels röjklinga av Jocke ”Röjsåg” Kröger har gården återfått sina forna glans.

Viktig genomgång gjordes också av cykelstallet i gamla elcentralen. Nu har cyklar märkts upp och de som ingen gör anspråk på innan vårens städdag kommer att slängas eller skänkas bort.

Detta var höstens städdag uppdelad i zoner:

ZON 1: (2 pers)

  1. Gallra grenar över garagen.
  2. Fixa staket på ett par ställen mot parkeringen Jakobslundsvägen.
  3. Sätta upp ”Privat parkering” skylten.

ZON 2: (4 pers)

  1. Skotta ut grus o snygga till runt nya sopstationen för Jakobslundsvägen
  2. Kratta grusgång från Jakobslundsvägen till Jakobslundsvägen
  3. Kolla sandlådorna på området

ZON 3: (8-10 pers)

  1. Kratta
  2. Översyn av häck vid sandlåda
  3. Rensa mellan plattor i gången -friläggning och skära i ytterkant.
  4. Ställa in möbler.

ZON 4: (5 pers)

  1. Fixa till röjsågen
  2. Rensa vid ytterstaket. Sly å löv.
  3. Dungen: Rensa sly.

ZON 5: (6 pers)

  1. Checka lekstuga. Gångjärnen, städa.
  2. Rensa cykelstallet
  3. Göra ramp?

ZON 6: (2 pers)

  1. Bygga sandlåda

 

BILDER

(Bild: Anna Pegel)

 

Gunnar och Christer såg till att – som de fullblodsproffs de är – laga sandlådans mest ruttna delar. Nu valde vi att använda Organo Wood som även används av Sisab för att bygga sandlådor. Lite dyrare. Lite mindre giftigt.

Två röjande ungdomar granskar dungen och vad som ska destrueras. Joakim och Stewe in full effect helt enkelt.

 

Lagom till 10-fikat kom fyra spettförsedda servitriser ut på gården med fräsch frukt.

 

Hur gott kan det vara med Cilla och Nickes lunch i det fria? Hur. Gott. Som. Helst!

Lämna ett svar